Hrvatska
StoryEditor

Hoće li se Milanović u Bruxellesu sastati s Merkelicom?

27. Lipanj 2013.
Piše:
liderhrt

U Bruxellesu počinje dvodnevni summit čelnika zemalja članica Europske unije, a glavne teme dvodnevnoga skupa bit će problem nezaposlenosti mladih, koja primjerice u Španjolskoj i Grčkoj prelazi 50 posto.

Raspravljat će se i o bankovnoj uniji, a premijer Zoran Milanović posljednji će put sudjelovati kao promatrač, jer će već na prvom sljedećem sastanku biti punopravni sudionik.

Milanović će tako prije početka summita otvoriti izložbu Dobrodošla Hrvatska, ispred Europskog parlamenta te sudjelovati na sastanku predsjednika država, predsjednika vlada i zamjenika predsjednika vlada iz Stranke europskih socijalista (PES).

Bit će to prigoda i da se sastane s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja ne dolazi u Zagreb na svečanost pridruživanja Europskoj uniji. Iz njemačke vlade opovrgnuto je da je to povezano sa slučajem Josipa Perkovića.

Istina je da će saveznu vladu na svečanosti u Zagrebu u nedjelju zastupati državni ministar iz ministarstva vanjskih poslova, gospodin Link. Savezna kancelarka, nažalost, nije u mogućnosti otputovati u Zagreb. Pogrešno je to povezivati s ovim prijedlogom zakona, rekao je Steffen Seibert, glasnogovornik Vlade Savezne Republike Njemačke.

Inače, za Perkovićem je Savezni ured za borbu protiv kriminala obnovio tjeralicu. Iznos nagrade za informacije koje mogu dovesti do njegova uhićenja ili izručenja povećana je tako s 5 na 12 tisuća eura.

24. travanj 2024 18:57