Hrvatska
StoryEditor

HOK i ZABA omogućili povoljnije kredite obrtnicima

04. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka potpisale su ugovor o poslovnoj suradnji koji će i u ovoj godini omogućiti povoljnije kreditiranje obrtnika

Riječ je o kreditiranju uz kamatne stope u prosjeku dva do tri postotna boda povoljnije od standardne ponude, izvijestili su u petak iz HOK-a.  Članovima HOK-a kratkoročni krediti s povoljnijom kamatnom stopom odobravat će se za financiranje obrtnih sredstava, a dugoročni krediti mogu biti namijenjeni financiranju trajnih obrtnih sredstava. Kratkoročni krediti ugovaraju se na rok otplate do 12 mjeseci, dok je za dugoročne rok otplate do 36 mjeseci, uz mogućnost počeka do šest mjeseci, a koji nije uključen u rok otplate kredita.  Uz kredite uz valutnu klauzulu u ponudi su i krediti u kunama. Kamatne stope su u prosjeku dva do tri postotna boda povoljnije od standardne ponude, ovisno o vrsti kredita, navode iz HOK-a.

Dodaju i kako korisnici paket računa u Zagrebačkoj banci ostvaruju popuste na naknadu za obradu kreditnog zahtjeva, ovisno o modelu i ročnosti kredita.

- Komora je partnerstvom sa Zagrebačkom bankom osigurala obrtnicima kvalitetnu podršku kroz ponudu povoljnijih kratkoročnih i dugoročnih izvora financiranja za realizaciju svojih novih poslovnih projekata, kako bi jednostavnije premostili financijske probleme i osigurali razvoj i novo zapošljavanje, ističe predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.

Time se, kako je rekao, nastavlja višegodišnja uspješna suradnja HOK-a i Zagrebačke banke, kao strateških partnera u potpori obrtnicima koji čine značajan dio hrvatskog gospodarstva.

Članica Uprave Zagrebačke banke Dijana Hrastović naglašava kako obrtnike potiču ne samo kroz financiranje već i savjetima u planiranju njihova razvoja kako bi im poslovanje bilo što uspješnije i konkurentnije.

- Dosad smo odobrili više od 100 milijuna kuna povoljnijih kredita u suradnji s HOK-om, a interes za tim kreditima kod obrtnika raste iz godine u godinu, ističe Hrastović.

20. travanj 2024 13:40