Hrvatska
StoryEditor

Holy: Državi bi trebalo biti važno nadzire li itko ministre

18. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Bivša ministrica zaštite okoliša, Mirela Holy, u emisiji Nedjeljom u 2 izjavila je kako ne može tvrditi da iza njenog odlaska stoji HNS niti Radimir Čačić, ali želi saznati kako je sporni mail dospio u javnost.

Holy je istaknula da je činjenica da je napravila pogrešku zbog koje je izgubila premijerovo povjerenje, a da smatra kako nijedan ministar ne može obavljati svoju dužnost bez toga. Rekla je da je u politici još uvijek lakše biti muškarac, no i da posao političara nije nježan pa ga nitko tko se nije spreman nositi sa posljedicama, ne bi trebao obavljati.

Govoreći zašto je podnijela kaznenu prijavu, Holy je rekla da, unatoč tomu što je svjesna kakav to negativni publicitet može donijeti, smatra da je izrazito važno saznati kako je njezin email procurio u javnost. Mišljenja je da bi cijeloj državi trebalo biti bitno nadzire li itko njihove ministre. Za sporni email kaže da se radilo o privatnoj korespodenciji koji ona nije pisala kao ministrica.- Nisam tražila da se gospođu zaposli niti unaprijedi. Samo sam upozorila da je gospođa izložena političkom šikaniranju i zamolila gospodina Valčića da to razmotri na taj način - istaknula je Holy.Ona ne smatra svoju zamolbu naredbom jer prema njenim riječima Ministarstvo zaštite okoliša je ‘17.prase‘, a politika zaštite okoliša u Hrvatskoj je deklarativno važna, iako u stvarnosti nije tako. Na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića da li u njenoj smjeni postoji uloga Radimira Čačića, Holy nije htjela odgovoriti, te njegovu izjavu kako ‘strka oko Omble i Plomina dječji vrtić‘ nekulturna jer su revizori koji su radili izvješća ljudi iz akademske zajednice.

26. travanj 2024 04:31