Hrvatska
StoryEditor

Hotelijeri smišljaju recept za rast konkurentnosti

21. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Ministar turizma Veljko Ostojić sudjelovao je na otvorenju XV. Kongresa hotelijera, održanog u organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), prilikom čega je čestitao okupljenim hotelijerima na rezultatima i trudu u pripremi i realizaciji najbolje turističke godine u hrvatskoj povijesti.

Turističku 2013. najavio je kao izazovnu godinu koju će, između ostalog, obilježiti početak primjene diferencirane stope PDV-a za turizam od 10 posto, koja će hrvatski turizam učiniti konkurentnijim na međunarodnom tržištu.

Hotelijerima je poručio kako vjeruje da će provesti odgovarajuće mjere te dokazati kako smanjenje stope PDV-a ima pozitivan učinak na državni proračun. Istaknuo je i primjenu fiskalnih blagajna, koje će biti uvedene sljedeće godine, što će pridonijeti većoj financijskoj disciplini, lojalnijoj utakmici te smanjenju ilegalnog poslovanja u turističkom sektoru.

Ministar je istaknuo kako će sljedeću turističku godinu obilježiti i ulazak Hrvatske u EU, što će našoj zemlju donijeti i globalnu medijsku pažnju: -Siguran sam da ćemo znati dobro iskoristiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju, kako bismo hrvatski turizam i hotelijerstvo prikazali u najboljem svjetlu.-

Predsjednik UPUHH-a Kristian Šustar čestitao je 20. obljetnicu UPUHH-a i zahvalio svima koji su utjecali na kvalitetno pozicioniranje udruge i definiranje njezinih jasnih ciljeva, što predstavlja kvalitativni iskorak u hrvatskom hotelijerstvu. -Na Kongresu ćemo se osvrnuti na ovogodišnje turističke rezultate, razgovarati o investicijama u hotelijerstvu te svemu što nam može pomoći da budemo još bolji i konkurentniji-, naglasio je predsjednik Šustar.

Predsjednik Odbora za turizam Hrvatskog sabora Goran Beus Richenberg istaknuo je dobre i stabilne rezultate u hotelskom sektoru te upozorio na važnost daljnjeg predanog rada. Nadalje, naglasio je važnost donošenja Strategije razvoja hrvatskog turizma, kao prvog strateškog dokumenta u turističkom sektoru, kojeg će usvojiti i Hrvatski sabor.

Kongres hotelijera, pod nazivom „Kreativno hotelijerstvo“, održava se 21. i 22. studenog 2012. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu.

27. travanj 2024 22:17