Aktualno Hrvatska Preporučeno

Hrebak: Dobiti novac iz EU fondova nije lako, ali Bjelovar će ove godine povući 30 milijuna kuna

Hrebak
Dario Hrebak, Youtube screenshot

Grad Bjelovar bi do kraja godine mogao povući 30 milijuna kuna iz EU fondova, a 500 tisuća kuna za obnovu dvaju gradskih škola korak je u tom pravcu, rekao je u petak bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare nakon objavljivanja rezultata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, iz Programa podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama.

>>>Hrebak: Bjelovar želi postati prvi ‘tax free’ grad za poduzetnike

– Na taj natječaj prijavili smo i dobili 500 tisuća kuna namijenjenih za sufinanciranje sanacije vlage na zgradi II. osnovne škole Bjelovar i za sanaciju pročelja na zgradi V. osnovne škole. Dobiti novac iz EU fondova nije lako. Ali, mi imamo sposoban tim koji konstantno prati i radi na svim natječajima i polako se približavamo planiranoj brojci od 30 milijuna kuna, koliko smo planirali ove godine povući iz EU fondova, kazao je Hrebak.

Članica EU tima Grada Bjelovara Ivana Bekavac najavila je da, što se EU fondova tiče, očekuju potvrdu projekata s područja energetske obnove zgrada, a pripremaju se i za natječaj iz europskog socijalnog programa.


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram
 
 

Komentari