Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska domaćin najvećeg skupa poslovnih anđela

23. Veljača 2016.
Piše:
lider.media

Na World Business Angels Investment Forumu, koji se održava od 21. do 23. veljače u Istanbulu, Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) službeno je proglašena domaćinom najveće europske konferencije poslovnih anđela – EBAN Winter University 2016, koje će se održati u prosincu.

Konferencija se održava jednom godišnje i očekuje se posjećenost od preko 1.500 sudionika, više od 400 investitora i poslovnih anđela te 100 startupova iz cijelog svijeta.

- Neizmjerno sam ponosan što smo pobijedili konkurenciju poput Norveške, Švicarske i Ukrajine te dobili ovaj prestižan događaj. Intenzivno smo lobirali posljednja tri mjeseca i trud se isplatio. Ovo je kruna moje prve godine predsjedanja CRANE-om. Zahvaljujem predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović te gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću na podršci. Čim se vratimo iz Turske krećemo s pripremama, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a, koji zajedno s članovima Upravnog odbora CRANE-a Sašom Cvetojevićem i Damirom Mujićem sudjeluje na World Business Angels Investment Forumu u Istanbulu.

- Vjerujem da će Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE opravdati naše povjerenje. Veselimo se druženju u Zagrebu te jamčim da će ovaj događaj nametnuti Hrvatsku kao jednu od poželjnih destinacija za startupove u Europi. CRANE je jedan od naših najstarijih članova te me veseli niz aktivnosti koje su poduzeli u posljednje vrijeme. Vidimo se u Zagrebu, dodala je Candance Johnson, predsjednica EBAN-a.

EBAN Winter University pokrenula je Europska mreža poslovnih anđela (EBAN) koja predstavlja suradnju investitora fokusiranih na startupove i poduzeća u ranim fazama razvoja, te broji preko 250 organizacija poslovnih anđela i više od 20.000 investitora. U Hrvatskoj će se ove godine održati 15. izdanje konferencije koja će okupiti najbolje stručnjake u području investicija te ponuditi informacije i uvid u nove trendove na svjetskoj startup sceni. U protekle dvije godine konferencija se održala u Kopenhagenu i Helsinkiju gdje je sudjelovalo preko 1000 sudionika, 350 poslovnih anđela i investitora te preko 50 startupova iz 60 zemalja svijeta.

Konferencija veličine i važnosti EBAN Winter Universityja osigurat će Hrvatskoj veliku pažnju internacionalnih poslovnih anđela i omogućiti hrvatskim startupovima da svoje ideje predstave na globalnoj razini. Osim što zatvaraju prvu razinu investicija, poslovni anđeli odlični su mentori s konkretnim znanjem koji svojim iskustvom ubrzavaju startupovima put do uspjeha. U Europi poslovni anđeli godišnje investiraju preko 7,5 milijardi eura, a iz godine u godinu bilježi se trend porasta investicija.

20. travanj 2024 15:09