Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska i Indonezija raspravljale o potencijalnim ulaganjima

30. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Druga sjednica Mješovite komisije za gospodarsku i tehničku suradnju između Vlade RH i Vlade Republike Indonezije održana je 23. travnja u Jakarti.

U okviru održavanja druge sjednice Mješovitog hrvatsko-indonezijskog odbora za gospodarsku i tehničku suradnju u Jakarti, 24. travnja održan je i Indonezijsko-hrvatski gospodarski forum u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Indonezijske komore za trgovinu i industriju.

Hrvatsko izaslanstvo predvodio je Denis Čajo, predstojnik Državnog ureda za trgovinsku politiku, dok je indonezijskim izaslanstvom predsjedavao Dian Triansyah Djani, generalni direktor za Europu i Ameriku u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Indonezije.

Teme o kojima se raspravljalo na sjednici bile su trgovinski odnosi, ulaganja, energetika, industrija, brodogradnja, promet, malo i srednje poduzetništvo te znanost i obrazovanje.

Gospodarskom forumu prisustvovalo je nekoliko hrvatskih kompanija među kojima su Brodarski institut,Hrvatska brodogradnja Jadranbrod, Luka Ploče,Crosskeyes, Luka Rijeka, Lučka uprava Ploče, Lučka uprava Zadar, Metalska industrija Varaždin, Šerif Ex-Im i Tankerska plovidba.

Predstavnici Hrvatske gospodarske komore susreli su se s indonezijskom Udrugom uvoznika, prilikom čega se raspravljalo o suradnji u području poljoprivredne mehanizacije i farmaceutske industrije, a predstavljene su i ostale mogućnosti i područja gospodarstva u Hrvatskoj za suradnju. Tom prilikom svoj interes za suradnju s hrvatskim avioprijevoznikom iskazala je i indonezijska aviokompanija Garuda.

26. travanj 2024 10:24