Hrvatska
StoryEditor

‘Hrvatska je svoje članstvo u EU izglasala‘

20. Listopad 2012.
Piše:
liderhrt

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je na svečanoj sjednici u povodu 770. obljetnice Grada Samobora da nije razumio izjavu premijera Zorana Milanovića o mogućem izlasku na referendum o hrvatskom članstvu u Europskoj uniji te da je Hrvatska svoje članstvo izglasala.

Predsjednik hrvatske vlade prije početka summita 27 članica EU u Bruxellesu izjavio je da će Hrvatska biti spremna za ulazak u punopravno članstvo u srpnju 2013. Premijer je ocijenio da su pitanja o kojima se raspravlja posljednjih mjeseci u EU-u vrlo važna te da ih se ne može jednostavno prihvatiti i da će hrvatski građani možda o tim temama morati odlučivati na referendumu.

Josipović je ustvrdio da će Hrvatska 1. srpnja iduće godine postati članica EU te dodao da, ako se pojavi neko pitanje, bilo unutarnje ili vanjske politike, uvijek je sukladno ustavu i zakonu moguće da o tome odluče građani na referendumu.  Upitan radi li vlada dovoljno na informiranju građana o EU, kazao je da je sada najvažniji rad na informacijama o projektima i fondovima EU. Tu postoje značajni napori, ustvrdio je, ali i dodao da bi građani morali biti više informirani s obzirom da je EU njihova budućnost.

23. travanj 2024 11:24