Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska nije bila interesantna za američka ulaganja, ali vide se pomaci

03. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Anton Kovačev, predsjednik Uprave HBOR-a jučer je održao sastanak s američkim veleposlanikom u Hrvatskoj, gospodinom Kenneth Mertenom te gospodinom Thomas Johnstonom, savjetnikom za gospodarstvo.

Sastanak je održan kako bi se predstavile HBOR-ove aktivnosti i poslovanje u Republici Hrvatskoj, ali i dogovorili temelji za buduću suradnju.

- Izuzetno mi je drago što je veleposlanik Merten posjetio HBOR i što smo imali priliku razgovarati o ulozi HBOR-a u pokretanju investicijskih ulaganja u Republici Hrvatskoj i o mogućnosti nastavka suradnje s američko-izvozno-uvoznom bankom te multilateralnom investicijsko garancijskom agencijom s kojim HBOR ima potpisane ugovore u suradnje -rekao je Kovačev.

Razgovarajući o zainteresiranosti američkih kompanija za  Hrvatsku, veleposlanik Merten izrazio je nadu da će se povećati interes za ulaganja te je dodao kako Hrvatska nije bila interesantna destinacija za američka ulaganja, ali kako vidi pomake u tom pogledu s obzirom da hrvatska Vlada  radi na zakonima koji će privući nove investicije i omogućiti veća ulaganja. Također je izrazio želju i za zajedničkom suradnjom s HBOR-om na tom području.

20. travanj 2024 10:37