Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska otvara 500 radnih mjesta tjedno, a nezaposlenost mladih od 15 do 40 godina je ispod 40 posto

25. Rujan 2015.
Piše:
lider.media

Hrvatska u ovom trenutku otvara 500 novih radnih mjesta tjedno, a ove je godine zaposlenih 13.500 više nego prošle, kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, koji je u petak u Vukovaru sudjelovao u radu konferencije "Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda – socijalno uključivanje".

Iz Europskog socijalnog fonda Hrvatska će do 2020. godini dobiti 1,2 milijarde eura, a sa sredstvima iz državnog proračuna to je 1,5 milijarde eura koji će biti upotrebljeni za razvoj hrvatskog društva, naveo je Mirando Mršić, pišu mediji, ocijenivši kako je društveno poduzetništvo u Hrvatskoj još uvijek u povojima te ga treba poduprijeti u razvoju.

- Moram opovrgnuti sve one zloguke tvrdnje kako nećemo povlačiti sredstva iz Europskog socijalnog fonda te reći kako u ovom trenutku starta program Asistenti u nastavi i program vezan uz aktivne mjere zapošljavanja mladih u vrijednosti pola milijarde kuna, a očekujemo da do kraja godine krene i program vezan uz uključivanje skupina koje su na nepovoljnom tržištu rada.

Rekao je i da je prvi put nezaposlenost među mladima u dobi od 15 do 40 godina pala ispod 40 posto.

Cilj konferencije, u koju su bili uključeni predstavnici tijela u Sustavu upravljanja i kontrole za korištenje sredstava Europskog socijalnog fonda, bio je informirati predstavnike organizacija civilnog društva, socijalnih partnera, javne uprave i pravosudnog sustava o mogućnostima koje se pružaju u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u području Prioritetne osi 2. Socijalno uključivanje". U okviru konferencije predstavnici zemalja članica Europske unije predstavili su primjere dobre prakse zemalja članica Europske unije i razmijenili mišljenja i iskustva sa sudionicima konferencije.

18. travanj 2024 19:35