Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska postala omiljeno odredište Koreanaca

14. Prosinac 2015.

Hrvatska postaje omiljeno odredište turista iz Južne Koreje; njihovih dolazaka u prvih deset mjeseci ove godine bilo je po prvi put više od 300 tisuća, a do kraja ove godine moglo bi ih doći ukupno više od 350 tisuća, objavio je medijski portal The Chosun Ilbo, jedan od najčitanijih izvora informacija za sve dobne skupine u toj zemlji.

Koristeći podatke Državnog zavoda za statistiku o dolasku 316,6 tisuća Koreanaca u prvih deset mjeseci ove godine u Hrvatsku te predviđanja korejskog veleposlanstva u Hrvatskoj, autori tog članka Hrvatsku opisuju kao ‘malu središnju europsku zemlju koja ima ugodne plaže i slikovite gradove na Mediteranu‘, ističući da je u zadnjih šest godina broj Koreanaca koji su je turistički posjetili ‘skočio‘ više od 30 puta.

"Do 2009. Hrvatsku je posjećivalo svega oko 10 tisuća Koreanaca godišnje, radije su išli u poznatija odredišta poput Francuske i Italije, no u zadnjih nekoliko godina aktivni blogeri koji pišu o putovanjima skrenuli su pažnju korejskim turistima na zadivljujući krajolik Hrvatske i pristupačne cijene", ističe se u članku.

Dodaju i da su posebice brojne žene i starije osobe bile motivirane posjetiti Hrvatsku nakon prikazivanja njezinih ljepota, uključujući i UNESCO-ove lokalitete, Dubrovnik i ostale turističke atrakcije na kabelskom TV programu TVN.

Iznose i podatke da je prošle godine Hrvatsku turistički posjetilo 263,7 tisuća Koreanaca, kojih je i ove godine, kako pišu, unatoč priljevu izbjeglica s Bliskog istoka bilo još više nego lani, te su ‘zauzeli‘ 12. mjesto po dolascima među stranim turistima, dok su među onima iz dalekih zemalja na samom vrhu.

"Korejsko veleposlanstvo u Hrvatskoj jedno je od manjih prema broju osoblja u svijetu, ima svega četiri djelatnika uključujući veleposlanika, ali je postalo ‘najprometnije‘ u Europi jer osoblje pokušava pomoći u ‘poplavi koreanskih turista", navode u članku na portalu The Chosun Ilbo informirajući i da Zagreb, kao jedno od glavnih odredišta koje posjećuju ti turisti, objavljuje i vodič za putovanja Koreanaca na njihovom jeziku.

04. svibanj 2024 11:58