Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska poštanska banka počela s isplatom štednih uloga deponentima Banke splitsko-dalmatinske

10. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

Hrvatska poštanska banka sa svoje 53 poslovne jedinice u petak je započela s isplatom obeštećenja deponentima Banke splitsko-dalmatinske. Naime, kao što smo već o tome pisali, Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka povjerila je Hrvatskoj poštanskoj banci posao isplate obeštećenja deponentima Banke splitsko-dalmatinske.

Od petka započinje isplata osiguranih depozita Banke splitsko-dalmatinske u poslovnicama HPB-a

Pravo na obeštećenje odnosno isplatu osiguranih depozita imaju svi deponenti osim onih čiji se depoziti, sukladno Zakonu o osiguranju depozita, ne smatraju prihvatljivima.

Iz HPB-a poručuju kako deponente Banke splitsko-dalmatinske čekaju popunjeni obrasci zahtjeva koje mogu preuzeti i podnijeti na naplatu u bilo kojoj poslovnici HPB-a. Iz banke napominju da prilikom podnošenja zahtjeva vlasnici depozita - fizičke osobe trebaju predočiti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, odnosno drugu važeću identifikacijsku ispravu s navedenim OIB-om, a radi potpune identifikacije potrebno je predočiti i izvorni dokument o depozitu (štednu knjižicu, ugovor o oročenju, karticu računa). Za deponente Banke splitsko-dalmatinske koji nisu u mogućnosti doći osobno, pripremljeni su obrasci posebne punomoći i moguće ih je preuzeti u svim poslovnicama ili na internetskim stranicama HPB-a.

S druge strane, isplata fizičkim osobama moguća je u gotovini ili prijenosom na račun, a isplata ostalim deponentima bit će izvršena prijenosom na račun. Maksimalan iznos prava na obeštećenje je 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju HNB-a na dan 25. svibnja 2016.  Deponenti Banke splitsko-dalmatinske svoje zahtjeve mogu podnijeti u roku od 3 godine, najkasnije do 1. lipnja 2019, poručuju iz HPB-a.

18. travanj 2024 14:47