Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska top destinacija za Belgijance

06. Ožujak 2013.

Hrvatska je omiljeno odredište za ljetni odmor turistima iz Belgije, pokazali su nedavno objavljeni rezultati istraživanja ljetovanja i odredišta koje je provela vodeća belgijska organizacija za testiranje tržišta i proizvoda Test Achat/Test Aankoop.

U istraživanju je sudjelovalo 3.236 Belgijanaca, a Hrvatska je u ukupnom poretku osvojila 86 od 100 mogućih bodova te se time svrstala na prvo mjesto ispred brojnih drugih uglednih i omiljenih odredišta, priopćeno je danas iz Hrvatske turističke zajednice.

Belgijci su u istraživanju posebno istaknuli prekrasne hrvatske krajolike, očuvanu prirodu, čistoću mora i voda općenito, povoljne i prihvatljive cijene te brojne zanimljivosti. Kao jedini negativan element, naglašavaju pak sve veći broj turista koji posjećuju Hrvatsku.

Iz HTZ-a prenose kako su vijest o istraživanju i Hrvatskoj kao omiljenom odredištu objavile i vodeće belgijske dnevne novine - De Standaard, Het Laatste Nieuws, De Morgen itd.

Organizacija Test Achat/Test Aankoop utemeljena je 1957. godine po uzoru na slične britanske i američke organizacije koje u središte svog javnog djelovanja stavljaju potrošača-fizičku osobu, zaštitu njegovih temeljnih ljudskih prava, gospodarskih interesa i dostojanstva.

Organizacija također aktivno sudjeluje u poboljšanju proizvoda i usluga, koje se kupcu nude provođenjem različitih usporednih ispitivanja i testova proizvoda ističući pritom proizvode koji nude najbolji omjer cijene i kvalitete.

20. travanj 2024 10:50