Hrvatska
StoryEditor

‘Hrvatska treba biti lider u razvoju i političkoj stabilnosti regije‘

25. Svibanj 2013.
Piše:
liderhrt

U Osijeku je počeo Forum o miru koji organizira Rotary District 1913. Okupili su se političari i gospodarstvenici iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Tema je mir na granicama Hrvatske, koje će uskoro postati i granice Europske unije, te želja Hrvatske da bude lider u razvoju, gospodarskoj suradnji i političkoj stabilnosti regije. Podršku rotarijancima došao je dati i predsjednik Ivo Josipović.

Obraćajući se nazočnima hrvatski predsjednik je poručio da su mir, solidarnost i ljudska prava ideali koje možda nikada u svijetu nećemo u potpunosti ostvariti. Ali na tome moramo svakodnevno raditi, rekao je predsjednik Josipović. Poruka s Foruma je i želja da Hrvatska bude lider u razvoju, gospodarskoj suradnji i političkoj stabilnosti regije.

Forum o miru imat će dva panela - Gospodarsko povezivanje i suradnja u cilju jačanja konkurentnosti prema trećim tržištima te Mirenje i procesi mirenja kao model rješavanja sukoba.

Nakon govora na Forumu o miru, hrvatski predsjednik otišao je na prezentaciju projekta Crvenoga križa Osijek, kojim se javnost i državne institucije želi potaknuti na veći angažman u sprečavanju trgovanja ljudima, jednog od najvećih problema u svijetu. Predsjednik Josipović svoj posjet istoku Hrvatske završit će u Valpovu.

20. travanj 2024 05:43