Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska više nije među ‘top tri‘ za Austrijance

14. Svibanj 2013.
Piše:
liderhrt

Godinama je barometar putovanja austrijskog auto-moto kluba (ARBOE) prije ljeta pokazivao istu sliku: Italija, Hrvatska i Njemačka bile su najpopularnija turistička odredišta za Austrijance koji putuju automobilima, ali ove se godine slika za Hrvatsku promijenila, stoji na internetskoj stranici udruge.

Ove se godine trend promijenio te je samo Italija ostala među prva tri odredišta. Njoj su se pridružile Austrija i Francuska, a Hrvatska je pala na sedmo mjesto. Italija je najpopularnije odredište za 18 posto Austrijanaca koji putuju automobilom. Iza nje je Austrija s 13,2 posto te Francuska s 9,9 posto.

Ispred Hrvatske (6,6 posto) našle su se još Njemačka, Norveška i Grčka, a iza nje Turska i Španjolska na osmome mjestu te Portugal, Poljska i Nizozemska na desetome mjestu.

Austrijanci su donekle izgubili interes i za Njemačku, koja je proteklih godina bila na drugom ili trećem mjestu, a ove je godine na četvrtome mjestu, te za Španjolsku - proteklih godina na šestome ili sedmome mjestu, a ove godine na osmome. Povećano je zanimanje za Tursku te za Portugal, Poljsku i Nizozemsku, koje prošlih sezona nisu bile među ‘top deset‘ odredišta.

U objašnjenju ARBOE-a ističe se da Austrijanci, osim onih u koje tradicionalno putuju, žele bolje upoznati i neke druge zemlje.

03. svibanj 2024 11:09