Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska zastava na bijeloj listi Američke obalne straže

01. Lipanj 2012.

Hrvatska zastava unaprijedila je status na listama Američke obalne straže (USCG), što je potvrđeno u izvješću za 2011. usvojenom na godišnjoj sjednici Komiteta Pariškog memoranduma održanog u Rigi u svibnju, izvijestili su danas iz Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture.

Zbog višestrukog zaustavljanja brodova u lukama SAD-a proteklih godina, hrvatska zastava bila je svrstana na najviši prioritet za inspekcijske preglede, a nakon ostvarenih inspekcijskih rezultata tijekom trogodišnjeg razdoblja, ispunjeni su uvjeti za uklanjanje zastave s liste posebnog rizika, navodi se u priopćenju.- Nakon svrstavanja hrvatske zastave na bijelu listu Pariškog memoranduma 2010. godine, Republika Hrvatska ostvarila je još jedan važan cilj u unaprjeđenju sigurnosti plovidbe hrvatske flote", ističu iz Ministarstva.

Naglašavaju da je unapređenje statusa hrvatske zastave na listama Američke obalne straže vrijedan uspjeh, postignut prvenstveno zalaganjem inspekcijskih službi Ministarstva pomorstva, Hrvatskog registra brodova i posada brodova hrvatskih brodara, čiji brodovi plove u SAD.

20. travanj 2024 11:26