Hrvatska
StoryEditor

Hrvatski Pirati nadaju se predstavniku u EU parlamentu

17. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Zagreb je ovog vikenda bio domaćin predstavnicima piratskih stranaka iz cijele Europe kako bi dogovorili i uskladili svoje programe za nastup na EU paralmentarnim izborima.

Hrvatska Piratska stranka sa svojom listom će nastupiti na Euro parlamentarnim u travnju ove godine, te će to biti dobar test i za ostale piratske stranke da vide kako glasači reagiraju na njihov program. Švedska piratska stranka ima dva euro parlamentarca, a nadaju se da će na idućim redovnim izborima koji su na rasporedu iduće godine povećati svoj broj. - Mi smo u bloku sa Zelenima i euro parlamentu, te iako smo mali uspjeli smo progurati nekoliko bitnih prijedloga koji se tiču zaštite podataka u digitalnoj varijanti. Nadamo se da će i hrvatske nam kolege biti uspješne i priključiti se sa svojim zastupnicima već ove godine – rekao je delegat Švedske Piratske stranke i sekretar u EU Parlamentu Mattias Bjärnemalm.

Hrvatski pirati pripremaju se za izlazak na lokalne i euro izbore, a u očekivanjima su realni.- Mi bi bili prezadovoljni da dobijemo jednog euro parlamentarca, ali znamo da to nećemo biti lako ostvariti. Mi smo mlada stranka, ali imamo iznimno visokokvalificrani kadar. Nadamo se da će to naši glasači prepoznati – rekla je predsjednica stranke Maša Utković.Moto Piratske stranke je ‘ Uvesti politiku u 21. stoljeće i 21. stoljeće u politiku‘ a zalažu se za sve više korištenja digitalnih platformi u komunikaciji građa s izabranim političarima

19. svibanj 2024 03:05