Hrvatska
StoryEditor

Hrvatski uzgajivači uče Japance o uzgoju krava

01. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Ovog je tjedna u Bjelovarsko-Bilogorskoj županiji, točnije na farmi krava Gottstein u Grubišnom Polju, u organizaciji vodeće domaće putničke agencije Uniline i Turističke zajednice Bjelovarsko-Bilogorske boravila grupa iz Japana kako bi proučavala - uzgoj krava.

Riječ je o stručnoj skupini koja je na proputovanju Hrvatskom i zemljama regije. Tijekom boravka u našoj zemlji, uz obilazak pojedinih turističkih destinacija, poput Zagreba, Dubrovnika i sl, proučavali su i uzgoj krava tijekom kojeg su imali priliku upoznati i naučiti finese domaćih uzgajivača.

Za vrijeme boravka na farmi, neprestano su fotografirali i notirali sve detalje s kojima su ih domaćini upoznali. Kako sami ističu, za njih je dragocjeno iskustvo prikupljanje znanja uzgoja ovih plemenitih životinja. Prikupljeno znanje ponijeti će sa sobom kako bi isto prenijeli i primjenili u svakodnevnom radu u matičnoj zemlji. Uz stručni dio putovanja, ne kriju zadovoljstvo Hrvatskom, a posebno naglašavaju kako su ugodno iznenađeni mogućnostima kontinentalnog turizma u Hrvatskoj.

Milovan Popović iz Unilinea naglašava kako je riječ o nastavku uspješno započetog projekta dovođenja organiziranih grupa s Dalekog istoka u kontinentalnu Hrvatsku.

18. travanj 2024 03:06