Hrvatska
StoryEditor

Hrvatskim studentima i američka diploma

23. Svibanj 2012.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Međunarodna diplomska škola za poslovno upravljanje Zagreb (IGBS Zagreb) i Kelley School of Business sa Sveučilišta Indiana potpisali su danas Ugovor o proširenoj suradnji koji će omogućiti studentima stjecanje diplome obje škole.

Tako nakon završetka MBA programa na IGBS-u od jeseni ove godine polaznici stječu diplomu specijalista poslovnog upravljanja IGBS-a Zagreb, usklađenu prema bolonjskom procesu, te svjetski priznatu američku diplomu magistra znanosti iz strateškog menadžmenta KBS-a, jednog od TOP 20 najboljih poslovnih fakulteta u SAD-u prema Bloomberg Business Weeku. Na svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, američkog veleposlanstva u Hrvatskoj, Američke gospodarske komore u Hrvatskoj te samih škola.

- Poslovno obrazovanje je sredstvo za dubinsko mijenjanje društva. Nova proširena suradnja uklapa se u misiju KSB-a da djeluje globalno i transformira društvo - naglasio je dekan KBS-a Daniel Smith kojemu je to bio prvi posjet Hrvatskoj, zahvalivši svima na dugogodišnoj suradnji koja traje od 2003. kada je uz partnerstvo KSB-a i potporu Ministarstva vanjskih poslova SAD-a osnovan IGBS Zagreb. I prodekan KSB-a Munirpallam Venkataramanan koji je učio četiri od šest generacija na IGBS-u, naglasio je kako je ovo najbolji put za KSB u Europi. - Ovo nije jednosmjerna ulica jer istovremeno i mi učimo od vas, istaknuo je Venkataramanan. Da će benefite imati cijela hrvatska zajednica, konstatirao je i Zlatan Fröhlich, dekan IGBS-a Zagreb, također zahvalivši na suradnji i naglasivši da je novi Ugovor velika potvrda kvalitete nastave s američke strane i ujedno velika prilika za hrvatske studente. I proces ulaska Hrvatske EU se bliži, dodao je, pa visokaobrazovanost postaje ključna.

A studij bi, kako se nada Sandra Švaljek, predsjednica Upravnog vijeća IBGS-a Zagreb i ravnateljca Ekonomskog instituta Zagreb, nakon ovoga mogao rasti još brže. Sedma generacija studenata s nastavom započinje u listopadu ove godine i imat će priliku slušati čak 80 posto predavanja vrhunskih profesora i suradnika KSB-a. Također, dobit će i priliku za razmjenu iskustava sa stotinjak alumnija IGBS-a Zagreb iz različitih gospodarskih grana u Hrvatskoj, SAD-u, Kanadi i drugim zemljama te postati tako dio asocijacije Kelley Alumni s gotovo sto tisuća članova iz više od sto zemalja svijeta.

26. travanj 2024 18:11