Hrvatska
StoryEditor

HTZ traži direktore za 11 predstavništava u svijetu

07. Svibanj 2014.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je danas skupni natječaj za izbor i imenovanje 11 direktora isto toliko njenih predstavništva u inozemstvu na mandatno razdoblje od tri godine na koji se zainteresirani mogu prijaviti u idućih 30 dana.

Taj natječaj HTZ-a objavljen je u dnevnom tisku, a odnosi se na predstavništva u inozemstvu čijim direktorima uskoro istječe mandat odnosno ugovor, a to su ona u Milanu, Pragu, Parizu, Varšavi, Amsterdamu, Frankfurtu, Bruxellesu, Zuerichu, Moskvi i New Yorku, za koja se traže direktori, dok se za Muenchen traži voditelj ispostave HTZ-a u tom njemačkom gradu.

HTZ ima ukupno predstavnike u 18 zemalja svijeta, od kojih je Njemačka jedina zemlja u kojoj HTZ ima i glavno predstavništvo u Frankfurtu te ispostavu u Muenchenu, koje zadnje tri godine vode Mato Radić kao direktor odnosno Romeo Draghicchio kao voditelj ispostave.

U Milanu je trenutno direktor predstavništva HTZ-a Dario Matošević, u Pragu Klaudio Stojnić, u Parizu Marina Tomas-Billet, u Varšavi Bojan Baketa, u Amsterdamu Igor Ćupahin, u Bruxellesu Ivan Novak, u Zuerichu Zlatko Deželjin, u Moskvi Mladen Falkoni, a u New Yorku Andreja Cvitković.

Većina njih su direktori stranih predstavništava HTZ-a već duži niz godina, neki su na istim pozicijama u istim gradovima i dulje od deset godina (poput Falkonija u Moskvi, Tomas-Billet u Parizu, Baketa u Varšavi), neki su iz jednog predstavništva preusmjereni u druga, neki su novi i slično.

Od svih koji se žele prijaviti za ta direktorska mjesta HTZ traži završen preddiplomski i diplomski studij, pet godina radnog iskustva na rukovodećim mjestima, aktivno znanje jednog i poznavanje još jednog svjetskog jezik, uz napomenu da će HTZ omogućiti izabranom direktoru pohađanje tečaja jezika zemlje u kojoj će obnašati dužnost ako ga ne poznaje.

Važno je imati i bar jednu preporuku prijašnjih poslodavaca, položen stručni ispit ili da ga položi u prvoj godini rada, kao i dostaviti prijedlog svog programa rada predstavništva za jednu godinu.

O izboru direktora odlučivat će u konačnici Turističko vijeće HTZ-a na čelu s predsjednikom HTZ-a odnosno ministrom turizma, a imaju pravo i ne prihvatiti nijednu pristiglu prijavu.

U povodu tog natječaja iz Glavnog ureda HTZ-a se doznaje i da nisu svi direktori svih predstavništava imenovani u isto vrijeme pa tako nisu ni natječaji za sve u isto vrijeme, a oni kojima za sada još traju mandati, pa nisu ni objavljeni natječaji, su direktori predstavništava u Beču Ranko Vlatković, u Budimpešti Marin Skenderović, u Tokiju Edouard Tripković Katayama, u Bratislavi Nora Henterova, u Ljubljani Goran Blažić, u Stockholmu Paul Šikić, u Madridu Sanja Jelić Danda te u Londonu Tonko Rilović.

Prema Programu rada HTZ-a za ovu je godinu za rad ukupno 18 stranih predstavništava i jednu ispostavu planirano ukupno 36,2 milijuna kuna ili 10,4 posto od ukupnih rashoda za ovu godinu, a u odnosu na prošlu godinu ukupni iznos je povećan za oko 2 milijuna kuna.

26. travanj 2024 05:25