Hrvatska
StoryEditor

HTZ-u nagrada ruskih turoperatora

10. Srpanj 2012.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za Rusiju u Moskvi dobilo je nagradu Udruge ruskih touroperatora ATOR Travel Award za najaktivniji turistički ured među 105 predstavništava nacionalnih turističkih ureda u toj zemlji, izvijestili su iz Glavnog ureda HTZ-a.

Udruga ruskih touroperatora ATOR tu je nagrada predstavništvu HTZ-a dodijelila temeljem ocjena stručnog žirija u kojem su bili predstavnici ruske turističke zajednice Rosturizma, voditelj ATOR-ova Odbora za međunarodnu suradnju, izvršna direktorica ATOR-a te predstavnika jedne od najvećih svjetskih oglašivačkih agencija SPN Ogilvy.

Žiri je, kako ističu iz HTZ-a, zaključio kako je upravo Hrvatska najaktivnije promicala svoje turističke prednosti na tržištu koje broji preko 143 milijuna stanovnika, i koje je po kupovnoj moći šesto na svijetu.

Hrvatska je nagradu dobila u jednoj od šest glavnih kategorija, a među drugim nagrađenima je i Izrael (u kategoriji najbolje službe za odnose s javnošću), Mađarska (u kategoriji najbolje web stranice na ruskom jeziku), Tajland (najaktivniji u suradnji s touroperatorima), Njemačka (u kategoriji aktivnog sudjelovanja u izložbama i radionicama) te Norveška (u kategoriji najboljih tiskanih materijala).

Na dodjeli nagrada ruski su se touroperatori zahvalili svima na suradnji ističući kako su i strani turistički uredi u Rusiji pridonijeli povećanju odlaska ruskih turista u različite svjetske destinacije.

Po prvim podacima HTZ-a za prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatsku je došlo 13 posto više ruskih turista nego u isto lanjsko vrijeme ili njih oko 60 tisuća. Ostvarili su 390 tisuća noćenja ili 12 posto više, a tim se porastima u hrvatskom turizmu nastavlja pozitivan trend s ruskog tržišta.

26. travanj 2024 15:00