03. siječanj 2016.

HUP dogovorio smanjenje broja stručnjaka zaštite na radu za velike poslodavce

lider.media
lider.media

Nakon postignutog smanjenja za male poslodavce, naporima HUP-a stupit će na snagu izmjene i dopune Pravilnika kojima se smanjuje već propisana obveza o broju stručnjaka zaštite na radu i za velike poslodavce

Naime, nakon pregovora sredinom godine u kojima je postignuto rasterećenje malih poslodavaca (do 49 zaposlenih radnika) kojima je vraćena mogućnost korištenja usluge vanjskih stručnjaka u području zaštite na radu umjesto nametanja obaveze da male tvrtke imaju zaposlenu osobu s položenim ispitom za stručnjaka zaštite na radu, HUP je u pregovorima sa socijalnim partnerom (sindikatom) i Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, postigao rasterećenje velikih poslodavaca na način da se izmijenio članak 8. stavak 2. Pravilnika pa veliki poslodavci na svakih 2000 zaposlenih radnika moraju imati dodatnog stručnjaka zaštite na radu II stupnja, a ne kao što je do sada  bilo propisano, da dodatnog stručnjaka zaštite na radu I stupnja moraju imati na svakih 500 zaposlenih radnika. Izmjena se odnosi na velike poslodavce u kojima najmanje 80 posto radnika obavlja poslove s malim rizicima. Izmjene Pravilnika uskoro će biti objavljene u Narodnim novinama, potvrđeno nam je iz resornog ministarstva.

Podsjetimo, u lipnju ove godine objavljene su Izmjene i dopune Pravilnika o obavljanju poslova zaštite na radu kojim je, zahvaljujući aktivnostima HUP-a, vraćena mogućnost za poslodavce do 49 zaposlenih da mogu ugovarati obavljanje poslova zaštite na radu s vanjskom tvrtkom. Naime, prethodnim izmjenama Pravilnika bila je uvedena obveza za sve poslodavce da imaju „unutarnjeg“ stručnjaka zaštite na radu tj. zaposlenu osobu s položenim ispitom za stručnjaka zaštite na radu, što je izmjenama Pravilnika u lipnju 2015. otklonjeno te poslodavci koji zapošljavaju do 49 radnika, a kojih je najviše u Republici Hrvatskoj, mogu i nadalje angažirati vanjske stručnjake ili pak birati mogućnost da zaposle stručnjaka za zaštitu na radu ili pak da osposobe nekoga od postojećih radnika. Tijekom intenzivnih pregovora s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava HUP je inzistirao na tome da se poduzetnicima ostavi mogućnost izbora, bez nametanja novih obveza, što je na kraju i postignuto, jer su i predstavnici ministarstva prihvatili argumente i pokazali otvorenost za iznalaženje zadovoljavajućeg rješenja.