Hrvatska
StoryEditor

HUP: Loša gospodarska situacija dodatno se pogoršava odugovlačenjem formiranja vlade

12. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) upozorila je u četvrtak da se loša gospodarska situacija dodatno pogoršava odugovlačenjem formiranja vlade te pozvala sve političke čelnike koji sudjeluju u pregovorima da što prije oforme vladu koja će pokrenuti nužne promjene.

- Hrvatsko gospodarstvo još je uvijek u vrlo ozbiljnoj i dramatičnoj situaciji koja se dodatno pogoršava odugovlačenjem formiranja nove vlade. U ovom osjetljivom trenutku HUP je suglasan sa stavovima i upozorenjima guvernera HNB-a Borisa Vujčića i svima koji gospodarstvo ističu kao ključni prioritet u radu nove vlade. To smo jasno isticali i prije izbora, među ostalim, i kroz 16 pitanja upućenih parlamentarnim strankama, priopćeno je iz HUP-a.

Ističu kako "Hrvatska nema vremena za daljnje odlaganje odlučnog rješavanja gorućih problema koji ograničavaju gospodarski rast što je moguće samo kroz provedbu sveoubuhvatnih reformi".

- Ne dovodeći u pitanje demokratsku proceduru i izraženu političku volju građana, pozivamo sve političke čelnike koji sudjeluju u pregovorima da što prije oforme kompetentnu i ozbiljnu vladu koja će imati snagu, odlučnost i znanje pokrenuti nužne promjene u zemlji kako bi se zaustavilo daljnje urušavanje monetarne stabilnost, vratilo povjerenje ulagača te izbjegla situacija u kojoj će o nama odlučivati drugi, poručili su iz HUP-a.

04. svibanj 2024 20:04