Hrvatska
StoryEditor

HUP potpisao sporazum s Udrugom gradova, općina i Zajednicom županija

07. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Hrvatska udruga poslodavaca, Udruga općina, Hrvatska zajednica županija i Udruga gradova potpisali su sporazum o suradnji.

Cilj sporazuma kako je na predstavljanu istaknuto je poboljšati suradnju između poslodavaca i lokalnih jedinica kako bi se ostvario gospodarski rast. Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić istaknuo je da ovaj sporzum neformalnu suradnju konkretizira u cilju stvaranja bolih uvjeta poslovanja.

- Mi do sada nismo surađivali s ovim udruženjima, ali jesmo s pojedinim jedinicama lokalne samouprave. Sada očekujem kvalitetniju i bolju komunikaciju kako bi riješili sve izazove koje imamo. Suradnja je vitalna u tom pogledu i nadam se kako ćemo naći rješenja za naše probleme – rekao je Majetić.

U ime Hrvatske zajednice županija sporazum je potpisao Tomislav Tolušić koji je iznio neke prednosti ovog sporazuma.

- Lokalna zajednica najviše dobiva od poreza na dohodak, a za što nam treba jako gospodarstvo. Nadamo se da ćemo ovim sporazumom rješavati probleme koje imamo. Jer veliku ulogu u investicijama imaju lokalne vlasti koje donose planove – rekao je Tolušić.

S njim se složio i Željko Turk, predsjednik Udruge gradova, te je istaknuo da svi moraju djelovati u jednom cilju, a to je poboljšanje gospodarske situacije.

- Bolja gospodarska situacija znači i bolji standard za naše građane. Moramo se boriti za svakog investitora i za svako radno mjesto. Ovim sporazumom smo dogovorili okvirnu suradnju koju ćemo nastojati konkretizirati na zadovoljstvo svih strana – dodaje Turk.

U Udruzi općina nalazi se preko 400 članica u kojima živi preko 1,3 milijuna građana. Presjednik Đuro Bukvić zahvalio se pozivu na suradnju.

- Mi ćemo ići prema svim svojim članicama da što prije ukinu barijere za ulaganje u njihovim općinama. To su veliki problemi za investitore, a naš cilj ih je privući u što većem broju jer od poreza na dohodak dolazi najviše naših prihoda. Više poduzetnika i poslova bolji standard će biti u općini – za kraj je rekao Bukvić.

25. travanj 2024 23:09