Hrvatska
StoryEditor

HUP: Tražimo da političke stranke kažu što će i kako učiniti za napredak

27. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Hrvatska udruga poslodavaca je u utorak predstavila 16 ključnih pitanja političkim strankama, a uoči parlamentarnih izbora, koja se odnose na najvažnije probleme koji poduzetnicima i poslodavcima ograničavaju mogućnost rasta i razvoja njihovih kompanija, a time i ukupnog gospodarstva zemlje.

S tih 16 pitanja HUP nema namjeru ocjenjivati rad ove Vlade, već od političkih stranaka zatražiti da prije izbora građanima jasno kažu što će i kako učiniti u područjima u kojima je potrebno napraviti značajan napredak.

Upravo zbog toga HUP se oglasio komentarom, točnije predsjednica Gordana Deranja. Komentar prenosimo u cijelosti.

- Hrvatska udruga poslodavaca kroz 16 pitanja postavljenih strankama nije ocjenjivala rad ove Vlade, već smo od političkih stranaka zatražili da prije izbora građanima jasno kažu što će i kako učiniti u područjima u kojima je potrebno napraviti značajan napredak, ako dobiju priliku voditi zemlju. Na sličan način smo pristupili parlamentarnim strankama i uoči prošlih izbora. Sve pozitivne poteze ove i prijašnjih vlada uvijek smo pozdravljali, a na izostanak cjelovitih reformi ne ukazuju samo poslodavci već i sindikati i Europska komisija i veliki dio javnosti. Kao odgovoran socijalni partner čitavo vrijeme ukazujemo na nužnost promjena i o statusu reformi govorimo svakih šest mjeseci. Tako ćemo i na ovogodišnjem Danu poduzetnika objaviti novi HUP Skor u kojem se matematički, na osnovi službenih podataka, daje izračun o napretku, odnosno, izostanku reformi. Činimo to upravo kako bismo realno mogli procijeniti napravljeno i utemeljeno govoriti o svemu onome što tek treba učiniti. Vjerujemo da na ovih naših na 16 pitanja nije teško odgovoriti i očekujemo da će se parlamentarne stranke na njih očitovati u svojim predizbornim programima, komentirala je Deranja.

19. travanj 2024 12:03