Hrvatska
StoryEditor

HZZO raspravlja o cijenama dopunskog osiguranja

06. Rujan 2013.
Piše:
liderhrt

Promjena cijene polica dopunskog zdravstvenog osiguranja na 70 kuna mjesečno za sve građane, jedna je od tema sjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga nedavno je najavio povoljnije i tržišno konkurentnije police dopunskog osiguranja, koje bi godišnje stajale 840 kuna za sve ugovaratelje police.

Sada su cijene tih polica po 50 i 80 kuna za umirovljenike, a za zaposlene po 80 i 130 kuna na mjesec, ovisno o primanjima. Upravno vijeće HZZO-a, radi smanjenja Nacionalne liste čekanja, raspravljat će i o natječaju za sklapanje ugovora o provođenju magnetske rezonancije (MR) u Međimurskoj, Koprivničko-križevačkoj i Varaždinskoj županiji.

Na dnevnom će redu biti i promjene u propisivanju pomagala. Dugi bijeli štap i ručni džepni sat za slijepe ubuduće će propisivati obiteljski izabrani liječnici, što bi pacijentima trebalo olakšati dostupnost tih pomagala.

Na sjednici će biti riječi i o izmjenama Statuta HZZO-a i njegovu usklađenju sa Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju.

24. travanj 2024 05:18