Hrvatska
StoryEditor

‘I mi smo živjeli u vrijeme krize, pa smo štitili standard građana‘

17. Rujan 2012.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prozvao je Vladu da ne pokazuje dovoljno kvalitete i inicijative da Hrvatsku izvuče iz krize. Znam da je ovo njihov maksimum, možemo reći da oni rade najbolje što mogu, ali to nije dovoljno da nas izvuku iz krize, izjavio je uoči sjednice HDZ-ova kluba u Saboru.

Upitan smatra li da aktualna poskupljenja imaju određena opravdanja, Karamarko je rekao kako treba prestati govoriti o opravdanjima i vraćati se na rad prethodnih vlada. Očekivali smo da će do sada barem početi zaustavljati neke negativne trendove u hrvatskom gospodarstvu. Vladine prvotne ocjene da će godinu završiti s rastom BDP-a od 0,8 posto, da bi se zatim suglasila s padom od 2,1 posto, ocijenio je lažima.

Za komentar najavljenog poskupljenja cijene grijanja novinari su pitali i HDZ-ovog zastupnika i bivšeg ministra gospodarstva Đuru Popijača. I mi smo živjeli u vremenima krize i neimaštine pa smo na sve moguće načine pokušavali zaštititi standard građana, upravo utječući na cijenu onih stvari na koje smo mogli, u prvom redu cijenu energenata. Očigledno da ništa drugo ne preostaje nego i dalje tući po džepovima građana, rekao je Popijač.

24. travanj 2024 13:10