Hrvatska
StoryEditor

I SDP odgovorio na HUP-ovih 16 pitanja

22. Srpanj 2015.

[gallery columns="5" ids="227245,227246,227247,227248,227250,227251,227253"]

Hrvatska udruga poslodavaca završila je, zapravo, svoju turneju po političkim strankama tražeći odgovore na svojih 16 pitanja. Danas su posjetili vladajuću stranku na Iblerovom trgu u Zagrebu. Nakon gotovo sat i pol vijećanja, od čega je premijer Zoran Milanović sudjelovao možda 40 minuta jer je morao po protokolu posljetiti gradilište MZLZ-a, ukazali su se pred novinarima potpredsjednik Vlade Branko Grčić i čelnica HUP-a Gordana Deranja.

„Ovo je podrška dijalogu pred parlamentarne izbore. Zadovoljni smo. Tema 16 pitanja dobila je svoj zamašnjak. Razgovarali smo sa većinom parlametnarnih stranaka“, kazalaje Deranja.

„Razgovarali smo o ključnim problemima i o tome kako nastaviti započete reforme. U posljednje vrijeme naše gospodarstvo bilježi značajne pozitivne trendove. Hrvatska treba još viši rast, ali i fiskalnu konsolidaciju i porezna rasterećenja kako bi gospodarstvo krenulo“, kazao je Grčić. Naime, na sjednici Vlade u četvrtak, između ostaloga, odlučit će se o smanjenju vodnih doprinosa. Grčić je objasnio kako bi se oni trebali smanjiti za 40 milijuna kuna, a da se do kraja godine očekuju smanjenja parafiskalnih nameta za ukupno 300 milijuna kuna.

Vječno optimistični Grčić kazao je kako će nastaviti razgovore i do službenog početka predizborne kampanje pripremit će cjeloviti program koji će se bazirati na ključnim dokumentima Vlade, jer SDP je vladajuća stranka.

„Cijeli je niz dokumenata koje je vlada donijela, kao što je nacionalni program konvergencije. Nećemo se daleko odmaknuti od tih dokumenata i strategija“, kazao je Grčić aludirajući na to da Vlada radi odličan posao.

Na konferenciji za novinare bilo je i riječi o potencijalnom problemu s Pelješkim mostom jer će BiH sukladno međunarodnom pravu tražiti utvrđivanje granice na moru. Grčić naravno kaže da neće biti nikakvih problema. Također, Dina Omišalj otišla je u stečaj, a 170 radnika ostalo bez posla. Grčić kaže da je tako kako je, bilo je potencijalnih ulagača, ali svi su odustali. Ta će se zemlja i postrojenje pretvoriti u LNG terminal, kaže Grčić, za dvije tri četiri godine.

19. travanj 2024 04:44