Hrvatska
StoryEditor

IDS će do Uskrsa predložiti novog ministra turizma

09. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

IDS ostaje u vladajućoj koaliciji, prihvaća poziv premijera Zorana Milanovića da stranka predloži novog kandidata za ministra turizma - odlučilo je Predsjedništvo IDS-a na izvanrednoj sjednici u Puli.

Javnost je o tome na konferenciji za novinare izvijestio predsjednik stranke Ivan Jakovčić koji je rekao kako IDS očekuje i poziv premijera Milanovića na razgovor u vezi s budućnosti koalicije.- IDS želi graditi, ne želi rušiti, imajući u vidu iznimno teško stanje u kojem se nalazi zemlja. Građani očekuju odgovorno upravljanje ovom državom, a IDS je jedna od onih stranaka koja želi odgovorno sudjelovati u vlasti na bilo kojoj razini. Destabilizacija zemlje sigurno nije politika IDS-a - poručio je Jakovčić. Dodao je kako će do Uskrsa IDS predložiti novog kandidata i s njim izaći u javnost.

Po njegovim riječima, definitino su nužne promjene u koaliciji i ovo je prilika, kako je kazao ‘za jedna ozbiljan razgovor i o rekonstrukciji Vlade jer iz Vlade odlazi, po mnogima, najbolje ocijenjen ministar.- Građani su puno očekivali od nas, puno toga nismo ostvarili. Plan 21 više nije plan, on ne postoji, definitivno je potreban novi dokument i program Vlade za budućnost zemlje - kazao je Jakovčić.

Koalicijski partneri, smatra on, moraju komunicirati, vlast mora komunicirati sa sindikatom i svim interesnim skupinama i nevladinim udrugama i ne možemo ostati sami kao vlast, jer se time neće promijeniti trendovi.

- Ova zemlja treba nove trendove jer velika većina građana smatra da Hrvatska ide u krivom smjeru i ovoj je prilika za razgovor o mogućoj rekonstrukciji Vlade i kako promjeniti trendove u zemlji - ocijenio je Jakovčić.

- Mi ne istupamo iz koalicije, mi smo odgovorna stranka, želimo preuzeti odgovornost za budućnost ove zemlje. Bez IDS-a se može, svjesni smo svoje veličine ali siguran sam da možemo dati kvalitetan doprinos u promjeni trendova - zaključio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić. Zahvalio je ministru Veljku Ostojiću jer se pokazao najboljim stručnjakom za turizam u Hrvatskoj i današnjom je ostavkom pokazao ‘hrabrost, odgovornost i principijelnost u politici‘. Odgovarajući na pitanje novinara, Jakovčić je kazao kako Predsjedništvo stranke nije raspravljalo o mogućem kandidatu za upražnjeno ministra turizma.

28. travanj 2024 02:03