Hrvatska
StoryEditor

IDS odustaje od suradnje s Čačićevim reformistima

04. Svibanj 2014.
Piše:
liderhrt

Istarski demokratski sabor (IDS) otkazao je za sutra zakazanu konferenciju za novinare u Varaždinu na temu suradnje IDS-a i udruge "Inicijativa za osnivanje Narodne stranke - reformisti" na programima i zakonskim prijedlozima vezanim uz decentralizaciju, EU fondove i izborna pravila na parlamentarnim izborima.

Razlog otkazivanja je tumačenje pojedinih medija da IDS suradnjom sa spomenutom udrugom želi stvoriti alternativnu koaliciju na štetu postojeće, priopćio je IDS.

Istarski demokratski sabor je lojalan koalicijski partner te ne želi ni na koji način dovesti u pitanje funkcioniranje postojeće koalicije, poručuju iz te stranke.

Na konferenciji u Varaždinu, okvire suradnje i konkretne prijedloge, trebali su predstaviti predsjednica Udruge Natalija Martinčević i IDS-ov kandidat na europskim izborima i bivši predsjednik te stranke Ivan Jakovčić, koji danas nije bio dostupan za komentar.

Natalija Martinčević, saborska zastupnica i predsjednica Udruge za pokretanje inicijative za osnivanje Narodne stranke - reformisti, kazala je kako je iznenađena IDS-ovim otkazivanjem za sutra najavljene konferencije za novinare, na kojoj su ona i IDS-ovac Ivan Jakovčić trebali govoriti o budućoj suradnji IDS-a i udruge.

25. travanj 2024 04:22