Hrvatska
StoryEditor

Ili ćemo razvijati Inu ili ćemo se rastati

13. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

Vlada bi u četvrtak na svojoj sjednici mogla zatražiti od MOL-a da se jasno očituje: hoće li prodati svoj udio u Ini. Ukoliko je odgovor pozitivan, tražit će i očitovanje u kojem roku namjeravaju prodati navedene dionice.

Kako prenosi Jutarnji list, Vlada će tražiti od Mađara da odmah objasne što znači njihova odluka kojom je Odbor izvršnih direktora ovlašten da započne s pripremama za prodaju MOL-ova udjela u Ini. Ujedno će se drugoj strani dati na znanje da se odgovor očekuje vrlo brzo, već do kraja studenoga, kako bi se Vlada mogla početi pripremati za novi korak.

Takav zaključak usuglašen je, doznaje Jutarnji, na sastanku u ponedjeljak uvečer kod premijera Zorana Milanovića, na kojem su bili članovi hrvatskog pregovaračkog tima, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i šef DUUDI-ja Mladen Pejnović, te prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić.

Hrvatska će Vlada pozdraviti i namjeru MOL-a – koju je ova tvrtka objavila u svojem priopćenju od petka – da zaključi dogovor s Vladom RH koji bi ‘vodio k stvaranju vrijednosti provedbom Inine razvojne strategije‘.

Mađarima će poručiti da su spremni i na nastavak strateškog partnerstva počne li MOL napokon ostvarivati te strateške ciljeve. Generalna poruka pak da Vlada ne želi više odugovlačenje - ili ćemo se brzo rastati ili ćemo brzo skupa početi razvijati Inu.

26. travanj 2024 15:40