Korona i biznis
12. siječanj 2014.

Imunološki zavod treba ostati u Hrvatskoj bez obzira na sudsku odluku

liderhrt
liderhrt

Problem s Radimirom Čačićem traje već dulje vremena, izjavila je predsjednica HNS-a i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u emisiji Nedjeljom u dva.

- Dosta smo dugo u stranci šutjeli i sad je došlo vrijeme da se javno naglasi da je HNS projekt važniji od nečijih osobnih ambicija. Svi smo očekivali da, dok traje odsluženje njegove kazne nema političkih aktivnosti, međutim, nije bilo tako - kazala je Pusić i dodala da će se o eventualnom Čačićevom povratku morati razgovarati na Predsjedništvu stranke.

Pusić je komentirala i aktualni slučaj Imunološkog zavoda, gdje su sindikati prozvali upravo njezinu stranku zbog pokrenutog stečaja.

- Imunološki zavod treba ostati u Hrvatskoj bez obzira na odluku Visokog trgovačkog suda i tako će biti - kazala je Pusić komentirajući navedene optužbe.

Na pitanje hoće li se lijeva koalicija ponovno okupiti prije europarlamentarnih izbora Pusić je kazala kako redovito komunicira s premijerom Zoranom Milanovićem. Najavila je sastanak koalicijskih partnera u Vladi sredinom ili potkraj ovog mjeseca, a jedna od tema će biti eventualni zajednički izlazak na europske parlamentarne odnose.

Kazala je i kako se nada da će HNS podržati kandidaturu Ive Josipovića na predsjedničkim izborima.