Hrvatska
StoryEditor

Intesa Sanpaolo najbolja banka u Italiji

05. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Intesu Sanpaolo, većinskog vlasnika Privredne banke Zagreb, američki je časopis Global finance proglasio najboljom bankom u Italiji u kategoriji ‘Global Finance World‘s Best Developed Markets Banks 2013‘.

Izdavači časopisa Global Finance, kojima su pomagali financijski analitičari i vodeći stručnjaci iz korporativnog svijeta, ispitali su glavne banke diljem svijeta. Promatrani objektivni kriteriji uključivali su: rast aktive, kvalitetu aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateške odnose, nov poslovni razvoj te inovacije proizvoda.Subjektivni su kriteriji uključivali mišljenja analitičara tržišta kapitala, analitičara kreditnog rejtinga te ostalih iz te industrije.

- Ponosan sam na ovo priznanje Intesi Sanpaolo kao benchmark igraču na tržištu. S obzirom na teške i volatilne okolnosti, Intesa Sanpaolo odlučila je slijediti razboritu strategiju i definirala je jasne upravljačke prioritete koji prednost daju bilanci i likvidnosti kako bi se postigla održiva profitabilnost. Bez obzira na talijansko recesijsko okruženje, Grupa posluje u skladu ili čak bolje od glavnih europskih banaka slične veličine s obzirom na većinu pokazatelja, a takvo poslovanje će i dalje biti naša ‘zvijezda vodilja‘ - prokomentriao je ovo priznanje Enrico Cucchiani, glavni izvršni direktor Intese Sanpaolo podsjetivši kako su jedna od nekolicine banaka u svijetu koja je već  usklađena s Baselom 3.

19. travanj 2024 23:56