Hrvatska
StoryEditor

Investitor s Bliskog istoka želi 10.000 hektara zemljišta radi proizvodnje, ne radi kupnje

07. Travanj 2016.

Tijekom obilaska crpne stanice Jaruga u Brodsko-posavskoj županiji ministar poljoprivrede Davor Romić progovorio je i o poduzetniku s Bliskog istoka i 10.000 hektara zemljišta

Zna li ministar Romić ime poduzetnika s Bliskog istoka koji se interesirao za 10.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u Slavoniji, nije se moglo saznati u četvrtak.

- U razgovoru s premijerom Oreškovićem imam informaciju da se radi o poduzetniku koji želi ulagati u Hrvatsku. On ne traži kupnju 10.000 hektara nego proizvodnju na 10.000 hektara kako bi mogao izgraditi svoje prerađivačke kapacitete. On je zainteresiran za investiranje, a mi u Hrvatskoj imamo puno više od 10.000 hekatara onih koji bi se mogli uključiti u takve projekte, kazao je Romić.

Na pitanje kakva je sudbina paulovnije koja se sve više sadi u Slavoniji, a navodno bi se mogla proglasiti korovom, Romić je kazao kako su na tu temu u tijeku dogovori između Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zaštite okoliša te da će javnost uskoro o svemu biti izvještena.

03. svibanj 2024 06:33