Hrvatska
StoryEditor

Ivan Vrdoljak novi ministar gospodarstva

15. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak zamijenit će Radimira Čačića na mjestu ministra gospodarstva, a ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić postat će prva potpredsjednica Vlade, rečeno je na konferenciji HNS-a.

Ana Mrak Taritaš, zamjenica ministra Vrdoljaka preuzima Ministarstvo graditeljstva.- S tim se sutra ide pred Sabor i očekujemo da Sabor usvoji prijedloge - rekao je Čačić, koji je najavio kako će na izbornom saboru koji bi se trebao održati u ožujku podnijeti ostavku kako bi se mogao izabrati novi predsjednik HNS-a, no do tada ostaje na čeku stranke.

Najavljeno je i kako će koordinaciju gospodarskih resora, po odluci premijera, najvjerojatnije preuzeti netko od SDP-ovih potpredsjednika Vlade.  Vrdoljak je izjavio kako je spreman za novo ministarsko mjesto. – Nije prvi put da koordiniram timove. Bili smo i dosad u dnevnom kontaktu, ovo je kontinuitet – kazao je novi ministar gospodarstva. Vesna Pusić nije željela odgovoriti na novinarsko pitanje hoće li se kandidirati za predsjednicu stranke već se samo na tu ideju nasmijala.

19. travanj 2024 12:40