Korona i biznis
15. studeni 2012.

Ivan Vrdoljak novi ministar gospodarstva

lider.media
lider.media

Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak zamijenit će Radimira Čačića na mjestu ministra gospodarstva, a ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić postat će prva potpredsjednica Vlade, rečeno je na konferenciji HNS-a.

Ana Mrak Taritaš, zamjenica ministra Vrdoljaka preuzima Ministarstvo graditeljstva.- S tim se sutra ide pred Sabor i očekujemo da Sabor usvoji prijedloge - rekao je Čačić, koji je najavio kako će na izbornom saboru koji bi se trebao održati u ožujku podnijeti ostavku kako bi se mogao izabrati novi predsjednik HNS-a, no do tada ostaje na čeku stranke.

Najavljeno je i kako će koordinaciju gospodarskih resora, po odluci premijera, najvjerojatnije preuzeti netko od SDP-ovih potpredsjednika Vlade.  Vrdoljak je izjavio kako je spreman za novo ministarsko mjesto. – Nije prvi put da koordiniram timove. Bili smo i dosad u dnevnom kontaktu, ovo je kontinuitet – kazao je novi ministar gospodarstva. Vesna Pusić nije željela odgovoriti na novinarsko pitanje hoće li se kandidirati za predsjednicu stranke već se samo na tu ideju nasmijala.