Hrvatska
StoryEditor

Izglasali ste: Hrvatska ipak nije izašla iz recesije

14. Svibanj 2015.
Piše:
Miro Soldić

Mršavom većinom, zapravo sa samo jednim jedinim glasom ste u danas zaključenom Fight clubu izglasali da Hrvatska ipak nije izašla iz recesije, unatoč najavama Europske komisije i Međunarodnog monetarnog fonda o porastu BDP-a u ovoj i idućoj godini.

Iako su se naši sugovornici, sindikalist Krešimir Sever i ekonomski analitičar Damir Novotny generalno složili da nam trebaju ozbiljne reforme kako bi uopće mogli početi pričati o gospodarskom oporavku, ipak ste se odlučili za pesimističniji stav Severa o tome da prognoza rasta BDP-a na razini statističke greške u konačnici ne znači ništa za građane i poduzeća.

- Kod nas se svi zaklinju u neke velike reforme koje bi trebalo provesti, međutim bojim se da parcijalnim mjerama neće doći do nikakvog značajnijeg pomaka. Kada se i spomenu reforme praktički se povlači znak jednakosti sa otpuštanjima u javnom sektoru i daljnjem smanjivanju prava tih ljudi. Zaboravlja se da upravo taj javni sektor još koliko-toliko održava potražnju i da bi rezovi te zaposlenike pretvorili u nezaposlene i umirovljenike i tako dodatno pritisnuli državni proračun. Jasno je da treba tražiti neke nove putove, a ne ove koje zagovara famozna troika unutar europske birokracije jer su se one pokazale promašenima – poručio je Sever, dodavši kako nas Vlada svojim mjerama, odnosno nedostatkom istih, samo dublje gura u krizu.

U novom Fight clubu pitamo vas treba li se vojna parada povodom proslave Oluje održavati u Zagrebu, svoje glasove i komentare možete dati na ovom LINKU.

20. travanj 2024 02:54