Hrvatska
StoryEditor

Izlazne ankete: HDZ preuzeo vodstvo za jedan mandat, a Ostojić poziva Karamarka na ostavku

08. Studeni 2015.
Piše:
Ato Markin

Prema novim rezultatima izlaznih anketa, objavljenima iza 20 sati, Domoljubna koalicija ima jedan mandat više od skupine stranaka predvođene SDP-om.

Koalicija Hrvatska raste ostala je na 56 mandata, no Domoljubna koalicija preuzela je jedan mandat Mostu koji po novim rezultatima ima 17 mandata.

Po tri mandata ostala su koaliciji predvođenoj IDS-om te Živom zidu, dok koalicija Milan Bandića i HDSSB imaju po dva mandata.

Na izjave HDZ-ovih političara kako očekuju da će ta stranka na kraju imati desetak mandata više od SDP-a, oglasio se Ranko Ostojić.

- Kod HDZ-a su halucinacije uobičajena stvar, očekujem od Karamarka da podnese ostavku zbog poraza od koalicije Hrvatska raste, izjavio je Ostojić.

- U poziciji smo da formiramo Vladu. Naravno s MOST-om kao trećom najjačom strankom. Predstoje razgovori i ako pokažu želju za sudjelovanjem u vlasti dogovor je moguć, poručio je Branko Grčić.

Znači li to da bi SDP mogao MOST-u ponuditi čak mjesto premijera Grčić nije mogao odgovoriti.

Gordan Jandroković (HDZ) ekspresno je uzvratio Ranku Ostojiću (SDP).

- Ovo je labuđi pjev Ranka Ostojića. On će prvi dati ostavku, rekao je Jandroković.

Izlazne ankete je za nacionalne televizije provela agencija Ipsos Puls na 400 biračkih mjesta. Građani su ankete popunjavali anonimno s ciljem prikupljanja što točnije procjene izbornih rezultata. Anketa je rađena na uzorku od 34.353 ispitanika.

Jesu li već počeli postizborni dogovori? Pojavile su se informacije da je HDZ u petak već kontaktirao Dragu Prgometa i ponudio mu mjesto predsjednika Sabora, no večeras su iz MOST-a demantirali tu informaciju. S druge strane i SDP tvrdi da ima sličan program onom MOST-a...

- To se radi samo da bi si netko ostvario bolje pozicije za pregovore i to nije istina. Sve su ovo političke igre. Što se tiče programa, možemo reći da su programi slični (sa SDP-om), osobito u gospodarskom dijelu. Dosad je postojalo da se ostvare takvi programi. Mi nemamo naših političkih uhljeba i ljudi kojima želimo štititi interese. Želimo napokon ostvariti promjene i napraviti reformu, poručio je gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić.

Svi žele sad biti vaši prijatelji. Kome ste bliži, HDZ-u ili SDP-u, upitala je novinarka RTL Televizije Kovačića.

- Nikome. Nekakva ideologija ‘partizani, Nijemci, ustaše‘ - to nas stvarno ne zanima. Želimo olakšati ljudima da bolje žive kako u našim lokalnim i regionalnim sredinama da bolje žive.

Nema sumnje, ovo su najuzbudljiviji parlamentarni izbori u povijesti Hrvatske

18. travanj 2024 19:02