Hrvatska
StoryEditor

Izložba inovacija ARCA od 15. do 18. listopada u Zagrebu

07. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

U Boćarskom domu sljedećeg tjedna, 15. listopada počinje 12. međunarodna izložbe inovacija ARCA.

Ove godine izložba u Zagreb dovodi više od 250 inovatora i nešto više od toliko inovacija iz cijele Hrvatske i 16 zemalja svijeta, od partnerske Islamske Republike Iran, Iraka, Kine, Egipta, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, preko Rumunjske, Ukrajine, Mađarske, Poljske, Malezije, Kirgistana do susjednih Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Bit će predstavljene inovacije uspješnih hrvatskih inovativnih tvrtki, samostalnih inovatora, udruženja inovatora, znanstvenih institucija i fakulteta te mladih inovatora, učenika i studenata. Riječ je o inovacijama iz gotovo svih područja rada, od znanosti, tehnologije, elektrotehnike, medicine do rekreacije i zabave. U sklopu izložbe održat će se i Hrvatsko-iranski gospodarski forum u kojem će sudjelovati visoki iranski dužnosnici i gospodarstvenici, a cilj je predstavljanje gospodarskih kapaciteta Hrvatske i uspostava gospodarske suradnje ovih dviju zemalja.

Izložbu organizira Udruga inovatora Hrvatske, a suorganizatori su Institut Ruđer Bošković, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Prvi iranski institut inovatora i istraživača Islamske Republike Iran.

16. travanj 2024 21:43