18. listopad 2013.

Iznenađeni Vidošević: Muž uvijek dozna zadnji

Na pitanje je li moguće da nije znao ništa o pronevjeri 32 milijuna kuna svoje najbliže suradnice, Zdenke Peternel, Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore izjavio je na izvanrednoj konferenciji za medije kako je sve moguće pa i to da ništa o tome nije znao.

- Znate kako se kaže, muž uvijek zadnji dozna. Svi smo iznenađeni, ovo je vrlo neugodna situacija za Komoru i ono što poručujem svojim zaposlenicima je da nastave raditi kao i do sada. HGK je prevažan za hrvatsko gospodarstvo i to nam je prioritet. Do sada smo surađivali s nadležnim tijelima i otvoreni smo za daljnju suradnju. Nećemo nikoga optuživati dok mu se ne dokaže krivnja - izjavio je Vidošević.

Šefica njegovog kabineta uhićena je u utorak nakon višemjesečne istrage o sumnjivim poslovima u HGK, a Županijski sud odredio joj je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Privedeni su i njezini navodni pomagači, Davor Komerički s kojim je HGK dugo godina surađivala na raznim projektima te Igor Premilovac koji je, prema optužbama novac izvlačio preko četiri tvrtke kroz fiktivne fakture za navodno razne marketinške usluge HGK.