Hrvatska
StoryEditor

Jadranka Grubešić glavna tajnica Hanfe

04. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Nakon provedenog natječaja, Upravno vijeće Agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) donijelo je odluku kojom se za glavnog tajnika imenuje Jadranka Grubešić na mandat od šest godina, a na koji može biti ponovno imenovana.

Glavni tajnik zastupa Agenciju i njome rukovodi te organizira i vodi rad i poslovanje Agencije, sukladno Zakonu i Statutu Agencije. Glavni tajnik za svoj rad i izvršenje odluka Upravnog vijeća koje su u njegovoj nadležnosti odgovara Upravnom vijeću, stoji u obavijesti na internetskoj stranici Hanfe.

Poslovi glavnog tajnika Agencije uključuju odgovornost za vođenje poslovnih knjiga i financijskog poslovanja te financijsko izvješćivanje Agencije u skladu sa propisima, planom prihoda i rashoda i drugim aktima Agencije, pripremu i provedbu plana prihoda i rashoda Agencije, provođenje plana nabave Agencije koji je donijelo Upravno vijeće, pripremu i predlaganje Upravnom vijeću usvajanja općih i drugih akata Agencije iz područja svoje nadležnosti i drugih akata kada je tako propisano Statutom, provođenje postupka javne nabave, organiziranje stručnog osposobljavanja zaposlenika Agencije u skladu s aktima Agencije i odlukama Upravnog vijeća te praćenje, nadzor i odgovornost za izvršenje odluka Upravnog vijeća koje se odnose na rad Agencije. Jadranka Grubešić stupila je na dužnost glavnog tajnika 1. rujna.

25. travanj 2024 16:37