Hrvatska
StoryEditor

Je li došlo vrijeme za menadžere u javnim ustanovama?

04. Prosinac 2014.
Piše:
lider.media

Ovotjedni Fight club za temu ima uveđenja menadžera na mjesta ravnatelja u javnim ustanovima.

Kao što smo u Lideru već pisali milijuni kuna koje bi se mogli zaraditi na jamčevinama u slučaju Agram predsjednik županijskog suda nije iskoristio. Ravnatelji bolnica dopustili su milijunska kašnjenja plaćanja dobavljačima. Ravnatelji škola su pak učitelji koji nisu baš vični tom poslu. Je li vrijeme da se to promijeni i da na ključna mjesta dođu profesionalni menadžeri koji znaju upravljati sa sredstvima? Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja smatra da se takva odluka već trebala donijeti.

- Situacija u kojoj se danas nalaze te ustanove izbjegla bi se da su na čelu bili vrhunski educirani menadžeri, a ne doktori ili suci koji nisu za to obrazovani – rekao je Ribić.

Boris Pleša, predsjednik sindikata državnih i lokalnih službenika, smatra pak da to nije dobra praksa i da bi trebalo situaciju ostaviti kakva jest.

- Iako ideja nije loša, upitno je koliko je provediva i što bi donijela u konačnicii. Kada se pogleda koliko je to posla koji bi oni morali obavljati možda ne bi bilo isplativosti osim u većim sustavima – rekao je Pleša.

Svoj komentar i glas u ovotjednom Fight clubu možete dati na OVOM linku.

07. svibanj 2024 01:14