Hrvatska

Je li rast BDP-a plod reformskih mjera Vlade?

Makroekonomisti predviđaju rast BDP-a i treći kvartal zaredom, i to od 0,6 do 0,8 posto, što nakon rekordno duge recesije u Hrvatskoj zvuči kao rezultat ravan gospodarskom čudu.

Zato vas u ovotjednom Fight clubu pitamo ‘Je li rast BDP-a plod reformskih mjera Vlade?’ Ili se naprosto radi o posljedicama oporavka Europske unije i kompletnog okruženja koje se posljedično odražavaju i na našu ekonomiju. Argumente su na tu temu ukrstili ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar financija Ivan Šuker.

Šuker tvrdi da su pozitivni trendovi isključivo rezultat oporavka europskih država i ulaska Hrvatske u EU te dodaje kako i dobru turističku sezonu dugujemo geopolitičkim prilikama na koje nemamo nikakvog utjecaja. Maras pak smatra da je niz Vladinih mjera itekako doprinio oživljavanju gospodarstva i poručuje kako je ovo tek početak. – Ne želimo samo oporavak, želimo napredak, želimo rast i želimo otvaranje novih radnih mjesta u Hrvatskoj – zaključio je ministar. Bilo da Vlada ima prste u zauzdavanju recesije, ili sve možemo zahvaliti vanjskim prilikama koje kolateralno utječu i na nas, svakako nas trebaju veseliti i ovi mali znaci oporavka, ma koliko simbolični bili.

Svoj glas možete dati OVDJE.

Komentari

Komentirajte