Hrvatska
StoryEditor

Je li revizija i privatizacija strateških tvrtki opravdana?

02. Lipanj 2016.

Za premijera Oreškovića odluka Vlade da s liste tvrtki od posebnog ili strateškog interesa ukloni ACI, Croatia Airlines, Croatia banku, Croatia osiguranje, Luku Rijeka, Končar – elektroindustriju, Petrokemiju i Podravku predstavlja win-win situaciju koja vodi boljem kreditnom rejtingu i zdravijem proračunu.

- Imamo pozitivan signal od europskih institucija, no u Hrvatskoj je bilo i mnogo negativnih komentara, što znači da netko možda nije sretan s reformama. Iako se čini da u Vladi ima sukoba, mi ćemo ispuniti ono što smo obećali. Bitni su mi rezultati – rekao je premijer nakon što je revizija, odmah po objavi, izazvala kritiku zastupnika Mosta.

Glas "protiv prodaje obiteljskog zlata i srebra" među prvima su dali Miro Bulj i Ivan Kovačić. S druge strane, oglasio se osnivač i vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi koji je na otvaranju privatnog kluba za ponajbolje hrvatske poduzetnike održao gorljiv govor u korist privatizacije.

Deloitte otvorio klub za prve među najboljima

Pozivamo vas stoga da se u ovotjednom Fight clubu uključite u javnu raspravu i ponudite svoje gledište o privatizaciji. Vaše glasove i komentare očekujemo OVDJE.

20. travanj 2024 03:35