Hrvatska
StoryEditor

Je li Sindičićevo lažno terećenje Perkovića dovoljno za zaokret u slučaju?

15. Siječanj 2014.
Piše:
liderhrt

Vinko Sindičić poslao je iz Italije izjavu u kojoj navodi da je 2008., dao lažni iskaz pod pritiskom njemačkog pravosuđa te tužiteljstva i policije. Njime je lažno teretio Krunoslava Pratesa, koji je osuđen zbog ubojstva Stjepana Đurekovića.

Također je lažno teretio i Josipa Perkovića te Zdravka Mustača, koje sada traži Njemačka zbog sudjelovanja u ubojstvu Đurekovića, a oko kojih se u Hrvatskoj upravo događa pravosudna saga.

Postojanje Sindičićeve pisane izjave potvrdio je i Perkovićev i Mustačev odvjetnik Anto Nobilo. To su ona razmišljanja Perkovićeve obrane koja su vjerojatno ukazivali već i u svojoj žalbi na odluku o izručenju Perkovića, a to je da pred njemačkim pravosuđem Perković neće imati pravo na pošteno suđenje koje mu jamči i njemački i hrvatski sud, rekao je gost Dnevnika 3 HTV-a Krunislav Olujić, bivši predsjednik Vrhovnog suda.

- Čini mi se da ta izjava sama po sebi ne predstavlja dovoljan razlog da bi se moglo sumnjati na ostvarivanje prava na pošteno suđenje pred njemačkim pravosuđem - rekao je Olujić.

01. svibanj 2024 18:26