Hrvatska
StoryEditor

‘Jedan sam od najneuspješnijih jer nisam napravio ništa s Brijunima‘

13. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Croatia Business Open, poslovni skup koji se održava drugi put u sklopu ATP turnira Croatia Open u Umagu, započeo je izlaganjem župana istarskog Ivana Jakovčića.

Kako je tema skupa Turizam kao faktor razvoja, Jakovčić je govorio o tome što je sve potrebno napraviti u sljedećih deset godina kako bi istarski turistički sektor još jače pokrenuo gospodarski rast te regije. Jakovčić je tako kao jedan od glavnih pokretača naveo gradnju deset golf igrališta, kapaciteta za koje se već dugo zalaže.- Ne zanimaju me moguće kritike prijatelja iz zelene opcije jer mislim da smo u srcu svi zeleni, ali nam je čovjek na prvom mjestu, a imamo veliku nezaposlenost. Postojeće golf igralište pokazalo je koliko je nužno i isplativo – rekao je Jakovčić.

Kao ostale projekte istaknuo je gradnju kongresnog centra u Poreču, kandidiranje Pule za europski glavni grad kulture i izgradnju podzemnog grada u Labinu, za koji su projekti gotovi, a radi se o ulaganju od oko 10 milijuna eura. - Last but not least je svakako Brijuni rivijera. Ja sam jedan od najneuspješnijih jer nisam uspio ništa napraviti s Brijunima ni s jednom Vladom, a imamo rudnik dijamanta što se tiče Hrvatske. Dragi Veljko, ja sam siguran da to želiš napraviti, pa hajmo to napraviti – poručio je Jakovčić ministru turizma Veljku Ostojiću, koji je također pristustvovao skupu.

Poludnevna konferencija u organizaciji Zagrebačke banke i Istarske županije provukla je uz Ostojića i brojne druge ministre, a skup je otvorio predsjednik Ivo Josipović.- Ne čudi me da su ovdje skoro svi ministri - poručio je predsjednik gostima skupa - Turizam je djelatnost takvog značaja da je na neki način svaki naš ministar dijelom i ministar turizma – rekao je Josipović. Predsjednik je poručio prisutnim bankarima kako se nada da će pronaći snage i motivacije da osiguraju potrebne kreditne linije ne previše skupog novca. - Turizam je naš najvažniji izvoznik, kojeg ne koristimo dovoljno. Bez obzira što volimo talijanske špagete ili kinesku hranu bilo bi dobro da našim gostima ponudimo domaće – zaključio je Josipović.

27. travanj 2024 01:28