Hrvatska
StoryEditor

Jedanaestero koji nikad neće igrati zajedno u Bruxellesu

31. Svibanj 2014.

Izbori za Europski parlament zgodno su se poklopili s početkom priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo. Kako svaki navijač bira svoju jedanaestoricu za Brazil, tako sam i ja odlučio poigrati se izbornika za - Bruxelles.

Pa sam izabrao svojih jedanaestero za Europski parlament. Naravno, u varijanti da su liste otvorene i da mogu zaokružiti kandidate iz svih ‘klubova’. Dakle, na gol bih stavio centrista Nikicu Gabrića (ako se do prve sjednice oporavi od šoka izbornog poraza). Sredinu obrane držao bi dokazani tandem Tonino Picula - Davor Stier, koji je već pokazao uigranost u prošlim utakmicama.

Na desnom krilu ordinirao bi pravaški dvojac - Danijel Srb i Ruža Tomašić, a s lijeve strane bili bi defenzivni Milorad Pupovac i ofenzivna Mirela Holy. Trojac veznih igrača sačinjavali bi Neven Mimica, Andrej Plenković i Jadranka Kosor. Upravo njihova pripadnost različitim klubovima mogla bi rezultirati kompaktnim veznim redom.

U vršak napada stavio bih Ivana Jakovčića. On zna dobro hvatati nabačene koalicijske centaršuteve - i s lijevog i s desnoga krila. Napominjem da je ova selekcija rađena uz pretpostavku pravih kandidatura, a ne glumatanja na listi, bez ambicije da se sjedne u Europarlament (Mimica, Holy i nesuđeni Gabrić). Možda to sve skupa i nije najbolja kombinacija, ali je sigurno bolja od ekipe koja će nas sljedećih pet godina zastupati u Uniji.

Samo petero od ‘mojih’ 11 sjedit će u Bruxellesu, ali je zato u ovoj selekciji osmero od 11 kandidata koji su dobili najviše preferencijalnih glasova. Umjesto preferiranog trojca - Marijane Petir, Ivice Tolića i Milana Kujundžića - ja bih u Bruxelles poslao Gabrića, Kosor i Srba.

08. svibanj 2024 14:04