30. prosinac 2013.

Jelavić pod istragom zbog WC-a na dva tramvajska okretišta

liderhrt
liderhrt

Protiv bivšeg pročelnika Zagrebačkog gradskog ureda za prostorno uređenje Davora Jelavića i još dvije osobe Uskok je pokrenuo istragu zbog sumnje da su mimo javne nabave omogućili tvrtki Gredelj posao izgradnje sanitarnih objekata na dva tramvajska okretišta u Zagrebu.

Na taj je način, tvrdi se, pribavljena imovinska korist od najmanje 105.000 kuna, a Grad Zagreb onemogućen da odabere najpovoljniju ponudu.

Osim protiv Jelavića istraga je, zbog sumnje na zloporabu položaja i ovlasti, pokrenuta protiv Jelavićeve pomoćnice zadužene za upravljanje Sektorom za građenje i održavanje komunalne infrastrukture Vesne Lubin i direktora trgovačkog društva Gredelj, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama navodeći samo dob okrivljenika.

Prema pisanju medija Grad Zagreb je izravnom pogodbom 23. listopada 2007. posao vrijedan 1,25 milijuna kuna povjerio ‘Gredelju‘. ‘Gredelj‘ je izveo poslove vrijedne 521.333 kune, dok su ostale prepustili podizvođačima. Jedan od njih bila je i tvrtka Tigra, čiji je vlasnik Milan Penava kumstvom povezan s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Za izgradnju temelja, priključaka na kanalizaciju i vodovod, uređenje okoliša i druge radove dobili su 264.204 kune. Uvoznik zahodske opreme tvrtka Tehnotrade iz Pule dobila je 223.000 kuna, a preostalih 221.000 kuna podijelili su HEP, Geodeta-Dagor i Vodoopskrba i odvodnja za infrastrukturne radove. Stručni nadzor obavio je Bau tajl inženjering i naplatio ga 14.500 kuna.