Hrvatska
StoryEditor

Jokić: Inzistiramo na odmicanju politikantstva od obrazovanja

31. Svibanj 2016.
Piše:
lider.media

Završio je sastanak kod predsjednice Grabar-Kitarović koja je uoči sutrašnjih prosvjeda vezanih uz stopiranje kurikularne reforme pozvala Borisa Jokića i ministra Predraga Šustara na sastanak na Pantovčaku.

Nakon što je sastanak obavljen, dali su i izjavu.

Šustar je naglasio kako je svima stalo do sutrašnjih prosvjeda podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi, prenosi Index.hr.

"Svima nam je posebno stalo da uoči sutrašnjih prosvjeda podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Svi želimo da se smiri stanje. Radi se o nečemu što je nježno, blago, a to su naša djeca i obitelji. Nikakva uznemiravanja javnosti nisu potrebna. Ja bih proglasio našu podršku feštom u kojoj treba uživati i ni na koji način manipulirati onim što je najnježnije u našem društvu", rekao je.

Jokić je kazao kako je jasno da je reforma kurikuluma važna. Zahvalio je na inicijativi za sastankom.

"Mislim da je iz ovog sastanka nekoliko stvari jasno, reforma obrazovanja je vrlo važna stvar, jednako je važna kao i druge reforme i zaslužuje pažnju medija te drugih dionika društvenog života. Sastanak vidim kao otvaranje dijaloga. Dokumenti su skloni doradi, nisu savršeni, ako treba uključiti i druge ljude i pogledati dokumente, na to smo spremni. Ono na što nismo spremni i na čemu inzistiramo jest odmicanje politikantstva od obrazovanja. Političke stranke različitih veličina žele iskoristiti ovaj proces. Ovo nije njihov proces, ovo je proces učitelja, nastavnika, fakulteta, teta iz vrtića i drugih. Poručujem svim političkim strankama da ne svojataju ovaj proces, radi se o nacionalnom procesu. Želim reći da struka uvijek treba biti ispred politike, ukoliko to nije tako, ovaj se proces neće moći nastaviti‘", istaknuo je Jokić.

Grabar-Kitarović je na kraju uputila jasnu poruku.

"Nadam se da će se u konstruktivnom dijalogu naći najbolje rješenje za reformu", istaknula je.

18. travanj 2024 21:45