Hrvatska
StoryEditor

Josipović: Kraš je dokaz da je i u teškim vremenima uspjeh moguć

26. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Kompanija Kraš pokazuje da se može i u teškim vremenima uspješno poslovati istaknuo predsjednik Josipović za posjeta toj tvornici.

- Konditorska industrija Kraš je ponos hrvatskog gospodarstva i drago mi je što čujem o novim ulaganjima i proizvodima, nadam se da će u tom kontekstu i država i Vlada biti na usluzi - izjavio je za današnjeg posjeta tvornici Kraš, predsjednik Republike, Ivo Josipović, kojega je vodstvo kompanije upoznalo sa razvojnim planovima, te ujedno predstavilo nove, visokoautomatizirane linije za proizvodnju čokolada.

Poslovno okruženje danas je prepuno velikih izazova koji su, uz smanjenu potrošnju i ostale posljedice krize, obilježeni i visokom razinom uvoza konditorskih proizvoda, rečeno je u Krašu.

Kao odgovor na takvo stanje, strategija i poslovna politika kompanije se definira kroz snažnu investicijsku aktivnost, ulaganja u modernizaciju proizvodnje, te razvoj i plasman novih i inoviranih proizvoda. Protekle je godine, zahvaljujući investiciji većoj od 20 milijuna kuna uloženih u nove linije, redizajn i marketinške aktivnosti, uspješno ostvaren projekt Dorina čokolade. Investicijom koja je u tijeku, planira se uvođenje nove tehnologije pakiranja čokolada kojom će se dodatno podići efikasnost i produktivnost proizvodnje.

- Nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju, te liberalizacije uvoza konditorskih proizvoda, došlo je do znatne deflacije cijena na našem tržištu od strane iznozemnih konkurenata, ali je Kraš spreman nositi se sa tim izazovima - istaknuo je prvi čovjek tvrtke, Damir Bulić, dodavši kako je slaba likvidnost veliki problem u poslovanju. Ipak i tome usprkos, istaknuo je, Kraš može biti barjaktar što se tiče rezultata izvoza i daljnjeg ekonomskog razvoja.

- Drago mi je bilo čuti podatak kako Kraš posluje 103 godine i pritom je svake godine poslovao sa ostvarenom dobiti, pri čemu plaće zaposlenika nadlaze hrvatski prosjek - dodao je predsjednik Josipović, dodavši kako su u tim proizvodima uglavnom hrvatski proizvodi, kao i domaći kooperanti. Dakle, riječ je o kvaliteti naše vlastite industrije, te dokazu da je i u teškim vremenima  uspjeh moguć, rekao je predsjednik.  

26. travanj 2024 18:22