Hrvatska
StoryEditor

Josipović, Linić i Bandić najpopularniji političari

07. Prosinac 2013.
Piše:
liderhrt

Redovito mjesečno istraživanje agencije Promocija plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, prvo nakon referenduma, pokazuje dvije vrlo zanimljive činjenice: pobjeda zagovornika ustavne definicije braka nije pomogla izboru HDZ-a, a angažman stranaka koalicije u kampanji ‘protiv‘ nije naškodila njihovoj preferenciji ni ocjeni rada Vlade.

Prema rejtingu stranaka, SDP je i dalje na prvome mjestu. S druge strane, HDZ je ovaj mjesec djelomično izgubio potporu. Izborni prag na nacionalnoj razini prelaze i Hrvatski laburisti te HNS.

Predsjednik Ivo Josipović najpozitivniji je političar, čime se nastavlja dominacija koja traje od početka njegova mandata. Na drugom je mjestu ministar financija Slavko Linić, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je treći.

Kad je riječ o negativnim političarima, jedanaesti mjesec zaredom na vrhu ljestvice je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Premijer Milanović na drugom je mjestu, a zatim slijede ‘svi političari‘ kao zasebna kategorija.

Rad Vlade građani su ocjenili isto kao i prošli mjesec - dvojkom. Predsjednik Republike dobio je čvrstu četvorku, a Hrvatski sabor najslabiju ocjenu.

14. travanj 2024 12:49